top of page
Ara
  • Ali Batmaz

Bulaşık Makinası Neden Su Almıyor

Güncelleme tarihi: 22 Eyl 2023

Bulaşık makineleri günlük yaşantımızın en önemli parçalarından biridir. En sık rastlanan arızalardan bir tanesi de su almıyor şikayetidir. Su almıyor şikayetinin bir çok nedeni olabilir. Şimdi bunları inceleyelim.

1- Bulaşık makinesinin bağlı olduğu muslukta problem olabilir. Yada şebeke suyu kesilmiş olabilir. Öncelikle suların olup olmadığını kontrol ediniz eğer sular akıyorsa musluktan su gelip gelmediği kontrol edilerek emin olmalısınız. Bunun için musluğu kapatın makinenin hortumunu çıkartın ve musluğun altına bir kap koyarak suyun akıp akmadığını kontrol ediniz.

2- Bulaşık makinesinin su giriş filtresi tıkanmış olabilir. Makinenizin su giriş hortumunda bulunan filtresinde zamanla biriken kirler filtreyi tıkamış ve su girişini yavaşlatmış olabilir. Hortumun ucunda bulunan filtreyi nazikçe çıkartarak musluk altında temizleyip tekrar takınız ve makinenizi çalıştırarak su alıp almadığını kontrol edebilirsiniz.

3-Bulaşık Makinesinin su giriş valfi arızalnmış olabilir. Makinenin çalışma prensibine dayalı olarak suyu otomatik olarak alma ve kesme görevini yapan su giriş valfi eğer arızalandıysa makineniz su almayacaktır. Hortumu ve filtreyi temizlemenize rağmen su almıyorsa su giriş valfinde arıza olabilir. Böyle bir durumda servisimizi arayarak yardım alabilirsiniz.

4- Bütün bu kontroller sonucunda makinenizin su almamasının bir çok sebebi daha olabilir. Örneğin :

  • Açma kapama tuşu arızalıdır

  • Program düğmesi arızalıdır

  • Yan su cebi tıkalı yada arızalıdır.

  • Taşma swici arızalıdır

  • Tahliye pompası arızalıdır.





3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page